Må ni alla få en Vacker Vårdagjämning…

VårdagjämningNu är den här på riktigt….. Våren… De hade jag i allafall hoppats på att få skriva…

Men den var här i förra veckan, sen fick vintern lite separationsångest och kom krypande tillbaka..vill vara hos oss en stund till.. Svårt att neka någon som så gärna vill.

Nu är det Vårdagjämning:) En del av er kanske firar denna högtid som jag, planerar och sår inne alla växter som så småningom ska ge mat till min familj, mest är det grönsaker. Sen planerar jag årets alla odlingar, drömmer och längtar.. fröDenna dagen är för alla nya starter oavsett vad det handlar om. Denna dagen är Kraft, Vilja och längtan.

Den här dagen är för mig steget ut.. på riktigt..  Ut ut ut Äntligen….. Visst jag är ute hela vintern, med men då bor jag inte ute hela dagarna som jag gör efter denna högtid.. Är nog skapt för att vara ute med händerna i jordigt underbart arbete och ett stort leende, i allafall 2/3 av tiden.. Ok, Jorden är frusen men istället frossar jag i Änglamarks fantastiska Ekologiska Tulpaner inne ……

Lammet1

Men Visst är det magiskt att få uppleva och leva i allt detta liv som vaknar och kikar fram. Inte bara jorden börjar myllra, utan alla djuren känner det, våra egna kroppar känner det.  Hönsen lägger massor med ägg och tupparna strider, Fåren har lammat sina små, ja och fåglarna kvittrar ikapp..          Bara le du med och njut, Vänd ansiktet mot den värmande Vårsolens strålar, känn kinderna hetta och blodet pulsera och Vakna upp ur Vintens dvala ..Här finns ett liv att leva.. gör det för faan :)

 

Festmiddagen blir Vinkokt Tupp med vinterns sista rotfrukter serverat med fjolårets lagrade fantastiska körsbärsvin.Tupp

 

 

Örter, medicinalväxter, nysådd
Alla är vi små i början…

 

 

 

 

Ha nu en Underbar dag….. Leeee och låt ingen djävel förstöra den:)

 

 

Väl Mött  och Vandra med lyckan

Gisela / Kvilla HäXan och en 3 dagar gammal liten supersöt lammtjej.. hon och hennes helsvarte bror har inte fått något namn … Har du något förslag??

lammet2013

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>